Evenimente

Desfasurate | Evenimente Viitoare

Conferinta finalizare proiect, 14 decembrie 2015

Luni, 14 Decembrie, 2015

Luni, 14 decembrie 2015, incepand cu ora 18:00, a avut loc conferinta de finalizare a proiectului, cu participarea expertilor implicati in activitatile proiectului, a membrilor grupului tinta si a membrilor echipei de proiect.

Citeste mai mult

Sesiune de instruire a membrilor grupului tinta, 10-11 decembrie 2015

Joi, 10 Decembrie, 2015

In perioada 10-11 decembrie 2015, a avut loc, la sediul UEFISCDI, a sasea sesiune de instruire a membrilor grupului tinta. Scopul sesiunii a fost prezentarea si testarea platformei ERRIS - Engage in the Romanian Reasearch Infrastructures System (www.erris.gov.ro), prima platforma de booking a serviciilor de cercetare din Romania.

Citeste mai mult

Sesiune de instruire a membrilor grupului tinta, 7 - 8 decembrie 2015

Luni, 7 Decembrie, 2015

In perioada 7-8 decembrie 2015, a avut loc, la sediul UEFISCDI, a cincea sesiune de instruire a membrilor grupului tinta. Scopul sesiunii este prezentarea si testarea platformei ERRIS - Engage in the Romanian Reasearch Infrastructures System (www.erris.gov.ro), prima platforma de booking a serviciilor de cercetare din Romania.

Citeste mai mult

Sesiune de instruire a membrilor grupului tinta, 9 - 10 noiembrie 2015

Luni, 9 Noiembrie, 2015

In perioada 9 - 10 noiembrie 2015, a avut loc, la sediul UEFISCDI, a patra sesiune de instruire a membrilor grupului tinta. Scopul sesiunii a fost prezentarea si testarea platformei ERRIS - Engage in the Romanian Reasearch Infrastructures System (www.erris.gov.ro), prima platforma de booking a serviciilor de cercetare din Romania.

Citeste mai mult

Atelier de lucru "Laser Valley - dezvoltare urbana inteligenta", 27 octombrie 2015

Joi, 15 Octombrie, 2015

In data de 27 octombrie 2015, UEFISCDI a organizat in cadrul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei” - Magurele, cel de-al doilea atelier de lucru interactiv ce vizeaza elaborarea de scenarii privind dezvoltarea zonei Magurele, in contextul oportunitatilor create de proiectul ELI - NUCLEAR PHYSICS (ELI-NP).

Citeste mai mult

Salonul Cercetarii Romanesti, 14 - 17 octombrie 2015

Miercuri, 14 Octombrie, 2015

In perioada 14 – 17 octombrie 2015, UEFISCDI a discutat cu cercetatorii, inventatorii, studentii si antreprenorii prezenti la Salonului Cercetarii Romanesti – 2015.

Citeste mai mult

Sesiune de instruire a membrilor grupului tinta, 7 - 8 octombrie 2015

Miercuri, 7 Octombrie, 2015

In perioada 7 - 8 octombrie 2015, a avut loc in Bucuresti (hotel “Cismigiu”, sala “Lipscani”) a treia sesiune de instruire a membrilor grupului tinta. Scopul sesiunii a fost prezentarea si testarea platformei ERRIS - Engage in the Romanian Reasearch Infrastructures System (www.erris.gov.ro), prima platforma de booking a serviciilor de cercetare din Romania.

Citeste mai mult

Atelier de lucru "Laser Valley-dezvoltare urbana inteligenta" , 6 octombrie 2015

Marţi, 6 Octombrie, 2015

In data de 06 octombrie 2015, UEFISCDI a organizat la Bucuresti (hotel "Cismigiu, sala "Lipscani") un atelier de lucru interactiv ce vizeaza elaborarea de scenarii privind dezvoltarea zonei Magurele, in contextul oportunitatilor create de proiectul ELI - NUCLEAR PHYSICS (ELI-NP).

Citeste mai mult

Conferinta Nationala de Promovare a Eticii in Cercetarea Stiintifica, 5 - 7 octombrie 2015

Luni, 5 Octombrie, 2015

In perioada 5-7 octombrie 2015, s-au desfasurat la Bucuresti (hotel "Caro", sala "Mihai Eminescu") lucrarile Conferintei Nationale de Promovare a Eticii in Cercetarea Stiintifica, organizata de UEFISCDI impreuna cu Asociatia pentru Implementarea Democratiei.

Citeste mai mult

Sesiune de instruire a membrilor grupului tinta, 30 septembrie - 1 octombrie 2015

Miercuri, 30 Septembrie, 2015

In perioada 30 septembrie - 1 octombrie 2015, a avut loc in Bucuresti (hotel “Cismigiu”, sala “Blanari”) a doua sesiune de instruire a membrilor grupului tinta. Scopul sesiunii este prezentarea si testarea platformei ERRIS - Engage in the Romanian Reasearch Infrastructures System (www.erris.gov.ro), prima platforma de booking a serviciilor de cercetare din Romania.

Citeste mai mult

Sesiune de instruire a membrilor grupului tinta, 8-9 iulie 2015

Miercuri, 8 Iulie, 2015

In perioada 8-9 iulie 2015,la Cheile Gradistei – Resort Fundata, a avut loc prima sesiune de instruire a membrilor grupului tinta; scopul acestei sesiuni a fost prezentarea si testarea  platformei  ERRIS - Engage in the Romanian Reasearch Infrastructures System  (www.erris.gov.ro).

Citeste mai mult

Manual de bune practici pentru aplicarea legislatiei privind inventiile de serviciu, 1 iulie 2015

Miercuri, 1 Iulie, 2015

In cadrul proiectului "Eficientizarea procesului de monitorizare electronica a datelor privind activitatile si infrastructurile din domeniul cercetarii si dezvoltarii, prin implementarea de tehnologii moderne TIC, cu scopul de a deservi necesarul informational al beneficiarilor serviciilor MEN" (TIC) a fost elaborat Manualul de bune practici pentru aplicarea legislatiei privind inventiile de serviciu.

Citeste mai mult

Conferinta Internationalizarea invatamantului superior si a cercetarii, 26 iunie 2015

Vineri, 26 Iunie, 2015

In data de 26 iunie 2015 a avut loc evenimentul "Internationalizarea invatamantului superior si a cercetarii - Engage in the Romanian Research Infrastructures System & Stud

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 02 iunie 2015

Marţi, 2 Iunie, 2015

Scopul intalnirii a fost discutarea  filmelor de prezentare a platformei ERRIS si discutarea detaliilor administrative privind organizarea conferintei  Internationalizarea invatamantului superior si a cercetarii - Engage in the Romanian Research Infrastructures System & Study in Romania .

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - HLEG pentru Inventii de Serviciu 26 mai 2015

Marţi, 26 Mai, 2015

Pe agenda intalnirii s-au regasit aspecte privind pregatirea Ghidului de bune practici in vederea transmiterii acestuia catre membrii HLEG, pentru discutii si observatii si planificarea activitatilor urmatoare: pasi de urmat pentru finalizarea Ghidului, intalniri HLEG, workshop de prezentare publica a Ghidului.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 25 mai 2015

Luni, 25 Mai, 2015

Scopul intalnirii a fost discutarea  filmelor de prezentare a platformei ERRIS si discutarea detaliilor administrative privind organizarea conferintei de lansare a platformelor ERRIS (Engage in the Romanian Research Infrastructure System) si Study in Romania.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - HLEG pentru Inventii de Serviciu 13 mai 2015

Miercuri, 13 Mai, 2015

In cadrul intalnirii, au avut loc discutii privind forma actuala a Ghidului de bune practici, in scopul optimizarii acestuia din punct de vedere al formei si continutului (eliminarea suprapunerilor, elaborarea de recomandari specifice, organizarea anexelor). De asemenea, s-au planificat activitatilor urmatoare: intalniri de lucru, intalniri HLEG, evenimentul de prezentare publica a Ghidului.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 11 mai 2015

Luni, 11 Mai, 2015

Scopul intalnirii a fost discutarea despre filmele de prezentare platforma ERRIS (noua denumire propusa); front page platforma; observatii privind continutul platformei; detalii administrative privind organizarea evenimentelor viitoare.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 28 aprilie 2015

Marţi, 28 Aprilie, 2015

Scopul intalnirii a fost discutarea despre platforma RRIR http://www.researchinfrastructures.ro (persoane care sa incarce in platforma), Conferinta de lansare a registrului (data, concept, invitati), Logo platforma şi Workshop cu membrii HLEG – RNI. Au fost rulate filmele de prezentare ale platformei si al tutorialului de incarcare in platforma.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 30 martie 2015

Luni, 30 Martie, 2015

Scopul întâlnirii a fost optimizarea platformei RRIR in functie de feedback-ul utilizatorilor, semnalarea problemelor aparute si incarcarea datelor: http://www.researchinfrastructures.ro, precum si discutarea organizarii viitoarele sesiuni de pregatire.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - HLEG pentru Inventii de Serviciu 24 martie 2015

Marţi, 24 Martie, 2015

Scopul intalnirii a fost optimizarea manualului (Ghid Metodologic privind aplicarea legislatiei legata de proprietate intelectuala/inventii de serviciu)  - forma si continut, inclusiv armonizarea legislativa

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 16 martie 2015

Luni, 16 Martie, 2015

Scopul întâlnirii a fost testarea platformei RRIR, semnalarea problemelor aparute si incarcarea datelor: http://www.researchinfrastructures.ro, precum si discutarea despre viitoarele sesiuni de pregatire.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - HLEG pentru Inventii de Serviciu 12 februarie 2015

Joi, 12 Februarie, 2015

In data de 12 februarie 2015, a avut loc prima intalnire a HLEG pentru Inventii de Serviciu implicat in elaborarea unui manual de bune practici (blueprint) pentru aplicarea reglementarilor in vigoare privind inventiile de serviciu.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 02 februarie 2015

Luni, 2 Februarie, 2015

Scopul întâlnirii a fost discutarea functionalitatilor si ajustarilor/modificarilor necesare pentru portalul Registrul National al Infrastructurilor de Cercetare - RNI.

Citeste mai mult

High Level Expert Group Meeting 13-14 noiembrie 2014

Joi, 13 Noiembrie, 2014

Scopul intalnirii a fost prezentarea stadiului actual de dezvoltare a platformei Registrul Roman al Infrastructurilor de Cercetare (construita ca o retea sociala) catre membrii HLEG, pentru a discuta despre formatul, caracteristicile, numele si orice alte ajustari necesare pentru realizarea formei finale a acesteia.

 

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 10 noiembrie 2014

Luni, 10 Noiembrie, 2014

Scopul întâlnirii a fost discutarea problemelor administrative legate de organizarea HLEG 13-14 noiembrie 2014 (firma de organizare evenimente, pregatire materiale, confirmare lista participanti, pregatirea prezentarilor)

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 03 noiembrie 2014

Luni, 3 Noiembrie, 2014

Scopul întâlnirii a fost discutarea aspectelor administrative referitoare la organizarea MLWI din perioada 12-14 noiembrie 2014 (continutul agendei evenimentului). S-au prezentat modificarile facute pentru platforma RNI.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 27 octombrie 2014

Luni, 27 Octombrie, 2014

Scopul întâlniriia fost discutarea aspectelor administrative referitoare la organizarea MLWI din perioada 12-14 noiembrie 2014 (lista de invitati, invitatie si agenda evenimentului). De asemenea, discutiile au continuat cu privire la pagina unei infrastructuri de cercetare model, la care s-au adus completari. S-a acceptat varianta pe culoarea «albastru».

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 20 octombrie 2014

Luni, 20 Octombrie, 2014

Scopul întâlnirii a fost discutarea aspectelor administrative referitoare la organizarea MLWI din perioada 12-14 noiembriee 2014 (experti, agenda, lista de invitati). De asemenea, s-a continuat discutia privind continutul platformei RNI la care s-au facut completari.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 13 octombrie 2014

Luni, 13 Octombrie, 2014

Scopul întâlnirii a fost continuarea discutiei privind exemplele de infrastructuri cu modelul « biblioteci ». De asemenea, de a prezenta un template continand specificatii ale platformei.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 06 octombrie 2014

Luni, 6 Octombrie, 2014

Scopul întâlnirii a fost discutarea pe baza structurii propuse de Ionel Andrei (Registrul Naţional al Infrastructurilor şi Facilităţilor de Cercetare din România - ghidul utilizatorului), cateva dintre exemplele de infrastructuri pe domenii de competenta.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 22 septembrie 2014

Luni, 22 Septembrie, 2014

Scopul întâlnirii este discutarea propunerilor de viziune privind infrastructurile de cercetare din Romania si Registrul National al infrastructurilor RNI.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 15 septembrie 2014

Luni, 15 Septembrie, 2014

Scopul întâlnirii este  de a prezenta Studiul privind platformele de tip RNI (Ionel Andrei) si functionalitatile portalului MERIL, de a adresa intrebari din perspectiva constructiei platformei RNI.

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 08 septembrie 2014

Luni, 8 Septembrie, 2014

Scopul întalnirii a fost prezentarea principalelor elemente de viziune asupra RNI (abordare de tip « Brain Romania ») informatii , acces la servicii, etc:

Citeste mai mult

Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 02 septembrie 2014

Marţi, 2 Septembrie, 2014

Scopul întâlnirii a fost discutarea modalitatilor de lucru, calendarul evenimentelor, structura HLEG si HLUG (membrii), sarcini, HLEG si HLUG si rezultate.

Citeste mai mult

Conferinta Lansare Proiect 14 mai 2014

Miercuri, 14 Mai, 2014

Evenimentul de lansare a proiectului, care a avut loc in data de 14 mai 2014, la Bucuresti, a  prilejuit descrierea in fata reprezentantilor institutiilor publice centrale cu atributii in domeniu, ai cercetarii si mediului academic romanesc, a contextului in care are loc derularea proiectului, dar si a activitatilor acestuia.

Citeste mai mult

Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer 9+