Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 13 octombrie 2014

Scopul întâlnirii a fost continuarea discutiei privind exemplele de infrastructuri cu modelul « biblioteci ». De asemenea, de a prezenta un template continand specificatii ale platformei.

In cadrul intalnirii dl. Popa Gheorghe a facut prezentarea modelului de infrastructura Biblioteci. Astfel, s-a propus ca titulatura de „campis virtual”,  asociata in prezent unui sistem national al serviciilor de informare stiitifica si infrastructura (responsabil asociatia ANELIS PLUS), sa fie schimbata. 

A urmat prezentarea paginiilor portalului RNI, prezentare realizata de dl.  Radu Gheorghiu. Astfel s-a discut despre cum va arata fiecare pagina si structura pe pagina. Astfel,  va exista o intrare principala=pagina a portalului RNI (cu adresa de internet identificata, logo, scurta descriere, in plus posibilitate de cautare pe domeniu, nume infrastructura, organizatii - search). Apoi, va exista o pagina de administrarea infrastructurii, o pagina publica per infrastructura ce contine : Nume (acronim, nume complet) ; organizatia (logo, link Brain Romania daca organizatia exista in BR, dar nu este obligatoriu);  lista de servicii (pagina penrtru fiecare) ; lista de echipamente (nume, pagina pentru fiecare) ; echipa tehnica asociata infrastructurii respective (optional, lista de persoane, picture, se presupune ca exista in BR) ; reviews (vizualizare – poate arata ca la Amazon, posibilitatea efectiv de dat review, care este asociat infrastructurii nu serviciului) ; contact al administratorului (foarte general, locatie cu harta, sa apara toate echipam pe harta daca vom cauta ceva anume) ; related infrastructure (complementare, similare), o pagina de echipament ce contine : nume (scurt, lung) ; anul ; parametri ; poze ; asocierea echipamentului unui mecanism de relationare extern (parte a unui « ERIC formal sau informal », parte a unui lant de facilitati de tip ERIC RO pe un anume domeniu, cu link la toata reteaua, parte a unui laborator care ofera un serviciu in sine), etc.

Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer 9+