Partener

ASOCIATIA PENTRU IMPLEMENTAREA DEMOCRATIEI

Este o organizatie romaneasca, neguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata in anul 2004 si al carei scop principal este acela de a contribui la consolidarea democratiei din Romania prin sprijinirea valorilor democratice, educarea tinerilor in spiritul valorilor democratiei,  promovarea responsabilitatii sociale, consolidarea institutiilor democratiei si sprijinirea dezvoltarii unei noi generatii de lideri.

Motto-ul AID este “RESPONSABILITATE IN DEMOCRATIE”, responsabilizarea individului fata de societate si a statului fata de cetatean reprezentand baza ideologiei AID in programele si activitatile sale. Activitatile AID vizeaza rezolvarea unor probleme sistemice pentru consolidarea democratiei din Romania, precum: reforma  institutionala, lupta impotriva coruptiei, promovarea responsabilitatii sociale si dezvoltarea unui nou tip de lider, mai profesionist si cu o baza fundamentata pe viziune si valori (etica, morala, responsabilitate).

Activitatile AID sunt fundamentate pe principiile de necesitate, eficienta si sustenabilitate. Astfel, ele corespund la 3 sectoare principale de reforma si dezvoltare pentru Romania:

1.Reforma institutionala. Reforma administratiei publice centrale si locale. Reforma parlamentara.

Activitatile vizeaza: cresterea transparentei si responsabilitatii administratiei publice centrale si locale fata de cetateni, precum si realizarea de analize si studii privind reforma administratiei publice locale si centrale. In acelasi timp, activitatile AID vizeaza si sectorul dezvoltarii regionale, viziunea AID fiind aceea de transparenta si consultare pentru crearea oricaror politici sau institutii in acest domeniu. AID realizeaza, de asemenea, o serie de activitati si programe ce au drept scop cresterea responsabilitatii parlamentarilor fata de alegatori.

2. Justitie. Integritate. Lupta impotriva coruptiei.

Activitatile vizeaza: cresterea transparentei sistemului judiciar, sustinerea integritatii publice si a responsabilitatii actorilor publici implicati, prevenirea si diminuarea fenomenului coruptiei, stimularea unui ciclu de politici publice bazat pe nevoile identificate incepand de la nivel local catre cel central si monitorizarea activa a modului de implementare a politicilor publice, participarea la realizarea si monitorizarea unor documente cadru si strategii nationale sau locale.

AID este, de asemenea, membru al Comitetului Strategic al Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI, in aceasta calitate contribuind la monitorizarea performantelor si eficientei DGA, precum si prin sprijin si recomandari care vizeaza cresterea transparentei si eficientei DGA.

3. Promovarea responsabilitatii sociale si a dezvoltarii liderilor.

Activitatile vizeaza: aplicarea in Romania a conceptului de responsabilitate sociala a institutiilor si a cetatenilor, promovarea responsabilitatii sociale corporative si dezvoltarea pe baza de viziune si principii a noii generatii de lideri.

Rolul partenerului Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) este de a promova transparenta si integritatea in sistemul CDI, prin respectarea normelor de  etica prevazute de legislatia in vigoare. Etica in activitatea CDI are importanta deosebita, intr-o era a informatiei, unde proprietatea intelectuala devine progresiv mai importanta si mai pretioasa decat proprietatea fizica, stand la baza dezvoltarii unei economii bazate pe cunoastere. Asadar, partenerul AID este responsabil pentru activitatea Etica/Integritate/Transparenta, dar este partener si  in activitatile Management de proiect si Promovare si vizibilitate.

Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer 9+