Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 30 martie 2015

Scopul întâlnirii a fost optimizarea platformei RRIR in functie de feedback-ul utilizatorilor, semnalarea problemelor aparute si incarcarea datelor: http://www.researchinfrastructures.ro, precum si discutarea organizarii viitoarele sesiuni de pregatire.

In cadrul intalnirii au fost discutate urmatoarele aspecte :

1. Optimizarea platformei RRIR, semnalarea problemelor aparute si incarcarea datelor: http://www.researchinfrastructures.ro. In perioada anterioara intalnirii, o parte din membrii HLEG si expertii din proiect au testat functionalitatile platformei, incarcand date privind diferite tipuri de infrastructuri de cercetare. In acest mod s-au putut detecta anumite probleme, care au fost semnalate colegilor de la departamentul IT spre rezolvare. Astfel s-a stabilit ca:

- Functionalitatile platformei trebuie sa fie optimizate astfel incat sa raspunda nevoilor reale atat ale persoanelor care incarca informatiile in platforma, cat si ale celor care acceseaza platforma in cautare de servicii (utilizatorii de servicii).

- Informatiile  sa poata fi incarcate atat sub forma de ʺnarativʺ, cat si sub forma de pdf., pentru prezentari/fise de echipamente, detalii tehnice complete si complexe.

- In procesul de incarcare a informatiilor, sa se salveaze versiunea incarcata cu un minim de informatii, apoi, acestea putand fi completate.

- Nu exista autorizare in platforma pentru informatiile incarcate; administratorul de infrastructura de cercetare ca persoana desemnata de managementul organizatiei ca responsabila, este persoana care autorizeaza informatiile si poarta responsabilitatea pentru acestea.

- Informatiile incarcate sunt pastrate, prin salvarea informatiile incarcate in fiecare fereastra.

- Coordonatele geografice ale infrastructurii apar automat si pot fi si editate, daca este necesar.

- Pentru a primi feedback, trebuie sa trimitem un formular.

- Sectiunea ʺHelpʺ va fi realizata in limba engleza, filmuletul de prezentare va fi in engleza si subtitrat in limba romana.

2. Organizarea unei prime sesiuni de pregatire in cadrul careia membrii grupului tinta vor testa in timp real platforma si incarca demonstrativ informatii privind infrastructurile de cercetare. S-a hotarat, dat fiind demersul mai complex pentru abordarea reprezentantilor comunitatii de cercetare, ca prima sesiune de pregatire nu se va desfasura in perioada 20 – 24 aprilie,ci se va desfasura la o data care va fi stabilita ulterior.

3. Diverse (S-a discutat despre organizarea urmatoarei intalniri HLEG Ro si international – si s-a hotarat ca aceasata sa se desfasoare in luna septembrie (probabil 10 septembrie 2015).   

Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer 9+