High Level Expert Group Meeting 13-14 noiembrie 2014

Scopul intalnirii a fost prezentarea stadiului actual de dezvoltare a platformei Registrul Roman al Infrastructurilor de Cercetare (construita ca o retea sociala) catre membrii HLEG, pentru a discuta despre formatul, caracteristicile, numele si orice alte ajustari necesare pentru realizarea formei finale a acestei.

Ziua 1 - 13 Noiembrie 2014

Intalnirea a avut loc la Biblioteca IFIN-HH Magurele.

Prima jumatatea a zilei  a fost dedicata informarii participantilor, in special a membrilor HLEG straini, asupra principalelor activitati ale proiectului si prezentarii contextului/ Ecosistemul Roman de Inovare 3.0, precum si realizarilor in domeniul Infrastructurilor de Cercetare.

Au fost sustinute o serie de prezentari:

Radu Gheorghiu, expert in cadrul proiectului,  a prezentat platforma Brain Romania 2.0 si 3.0 ( Registrul National al Cercetatorilor si Organizatiilor de Cercetare)

Prof. Adrian Curaj, Director General, a subliniat contributia UEFISCDI la conceperea si configurarea Ecosistemul Roman de Inovare 3.0, prin diferite abordari si initiative

Andreea Boscornea, reprezentant al INCAS, partenerul roman in proiectul IAGOS, a prezentat un studiu de caz focusat pe contributia Romaniei la IAGOS ( In service Aircraft for a Global Observing System)

Pentru a completa prezentarea contextului roman al Cercetarii si Dezvoltarii, Radu Gheorghiu a prezentat prima propunere pentru noua platforma referitoare la Registrul Roman pentru Infrastructurile de Cercetare.

In a doua parte a primei zile a intalnirii, toti participantii au fost invitati sa viziteze mai multe infrastructuri de cercetare din cadrul platformei Magurele: ELI (Extreme Light Infrastructure - in constructie), TANDEM Van de Graaff Accelerator si CETAL (Center for Advances Laser Technologies)

Ziua 2 - 14 noiembrie 2014

Intalnirea a avut loc la Hotel Cismigiu, Sala Blanari

In cadrul intalnirii au avut loc discutii si s-au rezumat concluziile finale. S-a propus data urmatoarei intalnirii a membrilor HLEG si a unei sesiuni de formare pentru platforma ce se va crea in cadrul proiectului.

Expertilor straini li s-a explicat in detaliu care sunt asteptarile privind contributia lor in cadrul proiectului.

De asemenea, au fost comunicate aspectele care urmeaza a fi stabilite pana la urmatoarea intalinire, e.g. numele platformei, criterii pentru definirea si clasificarea infrastructurilor de cercetare, modalitati de cooptare a administratorilor infrastructurilor de cercetare in cadrul platformei, etc.

 

 

 

Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer 9+