Intalnire de lucru – „Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor in sistemul CDI - High Level Expert Group (HLEG) 22 septembrie 2014

Scopul întâlnirii este discutarea propunerilor de viziune privind infrastructurile de cercetare din Romania si Registrul National al infrastructurilor RNI.

In cadrul intalnirii s-au discutat propunerile de viziune privind infrastructurile de cercetare din Romania si Registrul National al infrastructurilor RNI (Gheorghe Popa, Ionel Andrei si Radu Gheorghiu).

Aspectele discutate in cadrul intalnirii:

- infrastructura de cercetare este parte a ecosistemului de inovare si include atat echipamentele cat si serviciile asociate acestora.

- clarificare – viziunea se refera la crearea unui RNI

- accesul la platforma trebuie sa fie comod, facil, un rol important jucandu-l ofertantii si oferta de servicii, atat din domeniul public, cat si din cel privat; calitatea acestora urmeaza sa fie evaluata de catre utilizatori, inclusiv la nivel international.

- platforma RNI poate reprezenta la maturitate un punct de plecare pentru politici publice (evidence based policies).

- functiunile principale ale platformei:

- construirea sistemului de reputatie in cadrul RNI prin comentarile/ aprecierile comunitatii (review).

- modalitati de descriere a infrastructurilor si serviciilor asociate (se vor elabora si  transmite exemple in acest sens).

- gradul de detaliere – trebuie sa evitam sa avem excesiv de multe informatii, structura informatiilor trebuie sa fie simpla; structura simpla, liniara si clara este si mai fezabila din punct de vedere tehnic in platforma.

- pentru aceasta platforma este necesar sa avem o baza de exemple de pornire (exemplele ce urmeaza a fi elaborate).

- rezultatele cercetarii – cum pot fi  facute cunoscute – in Brain Romania pentru fiecare persoana sunt publicate articolele, brevetele alte lucrari; exista 3 tipuri de rezultate ale cercetarii: articole, brevete si produse (tehnologii).

Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer 9+