Conferinta Internationalizarea invatamantului superior si a cercetarii, 26 iunie 2015

In data de 26 iunie 2015 a avut loc evenimentul "Internationalizarea invatamantului superior si a cercetarii - Engage in the Romanian Research Infrastructures System & Study in Romania".

Evenimentul a fost dedicat lansarii celor doua platforme dezvoltate de UEFISCDI:

1. ERRIS - Engage in the Romanian Research Infrastructures System

2. Study in Romania

Cele doua platforme web „Registrul National al Infrastructurilor de Cercetare” (ERRIS – Engage in the Romanian Reseach Infrastructures System), www.erris.gov.ro si „Study in Romania”, www.studyinRomania.gov.ro sunt concepute ca instrumente esentiale pentru promovarea invatamantului superior si a cercetarii din Romania, la nivel national si global.

Platforma ERRIS a fost dezvoltata pentru a veni in sprijinul coordonatorilor infrastructurilor de cercetare publice/private din Romania si a celor care doresc sa beneficieze de serviciile oferite de aceste infrastructuri, stimuland colaborarea si participarea la retele nationale si internationale de profil a comunitatii stiintifice din Romania.

La eveniment au participat peste 200 de persoane provenind din mediul academic, din cadrul organizatiilor de cercetare – dezvoltare publice si private, precum si din institutiile publice cu atributii in domeniul cercetarii, dezvoltarii si inovarii.

Prezentarile din cadrul evenimentului au fost sustinute de dl Adrian Curaj, director general al UEFISCDI, dl Anton Anton, presedinte al High Level Expert Group, dna Carmen Socaciu, Secretar General al Conferintei Rectorilor Danubieni, dl Livius Trache, Director Stiintific IFIN HH, dl Ion Morjan, Director General INFLPR, dna Jenica Paceagiu, Director Adjunct Stiintific CEPROCIM S.A., dr. Cezar Haj, expert UEFISCDI etc.

Platforma ERRIS – Engage in the Romanian Infrastructures System a fost dezvoltata in cadrul proiectului PODCA, “Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor din sistemul CDI (TIC)”, activitatea A2, “Dezvoltarea cadrului de raportare si monitorizare a infrastructurilor de cercetare, scenarii de dezvoltare”.

Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer 9+