JOHN WOOD,
Membru HLEG

Association of Commonwealth Universities – Imperial College of London

Presedinte al Consiliului INASP, Prof. John Wood este secretarul general al Association of Commonwealth Universities (ACU) si actualul presedinte al Comitetului de Coordonare al Ariei Europene a Cercetarii (ERAB). Prof. John Wood este un remarcabil cercetator asociat in cadrul Departamentului de Materiale al Universitatii din Cambridge, Marea Britanie si profesor asociat la Academia Regala de Inginerie din Marea Britanie.

Citeste mai mult

CAMPBELL WARDEN,
Membru HLEG

Instituto de Astrofisica de Canarias

Contabil, traducator si administrator international de cercetare, Campbell Warden detine o diploma de master in interpretare de conferinte (1992) si un MBA (1999-2002). In 1983, Campbell Warden si-a inceput activitatea in cadrul Institutului de Astrofizica din Insulele Canare (Instituto de Astrofisica de Canarias), iar intre 1998 si 2001 a lucrat ca expert national detasat (reprezentand Spania), la DG RTD.

Citeste mai mult

LEON GONZALO,
Membru HLEG

Universidad Politecnica de Madrid

Gonzalo León este profesor cu norma intreaga in departamentul de inginerie telematica la Universitatea Politehnica din Madrid. El a fost presedintele mai multor grupuri de experti la nivel inalt (high level expert groups) din cadrul Comisiei Europene unde, astazi, el este presedintele Grupului Strategiei de la Lisabona si vicepresedinte al Grupului Consultativ pentru Spatiu.

Citeste mai mult

MANFRED HORVAT,
Membru HLEG

TU Wien

Prof. Manfred Horvat este profesor de "Cooperare Internationala si Europeana pentru Cercetare si Tehnologie" la Universitatea de Tehnologie din Viena (TU Wien). De asemenea, el este expert independent pentru cooperare internationala in domeniul cercetarii si tehnologiei, dar si consultant senior pentru ministere din Austria si organizatii internationale, precum si expert pentru Comisia Europeana.

Citeste mai mult

ANTON ANTON,
Membru HLEG

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

Presedinte al Senatului Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, prof. Anton Anton este conducator de doctorat pe domeniile Ferohidrodinamica, Hidraulica experimentala, Masini hidraulice si Inginerie urbana, atestat in anul 2002.

Citeste mai mult

NICOLAE ZAMFIR,
Membru HLEG

Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei”

Prof. Nicolae Victor Zamfir, in prezent director al Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei”, a fost angajat prin concurs ca fizician la Institutul de Fizica Atomica (IFA) in 1978. In 1984, a obtinut titlul de doctor in fizica, avandu-l drept coordonator stiintific pe prof. dr. Marin Ivascu (director IFA).

Citeste mai mult

VLADIMIR DORU PUSCASU,
Membru HLEG

CEPROCIM

Doru Vladimir Puscasu este director stiintific in Consiliul Director al CEPROCIM si membru in Consiliul de Administratie al institutiei. CEPROCIM este o societate comerciala pe actiuni cu capital privat 99,34%, care are ca principal obiect de activitate cercetarea dezvoltarea in stiinte naturale si inginerie.

Citeste mai mult

ANDREI IONEL,
Membru HLEG

Agentina Spatiala  Romana (ROSA)

Absolvent al Universitatii Politehnnice din Bucuresti, licentiate in drept si doctor in sociologie, Ionel Andrei este, in prezent, cercetator stiintific in cadrul Agentiei Spatiale Romane (ROSA), fiind implicat in implementarea de proiecte de cercetare si in elaborarea Strategiei nationale de cercetare-dezvoltare si inovare (CDI) 2014 – 2020.

Citeste mai mult

GHEORGHE POPA,
Membru HLEG

Universitatea “Al. I. Cuza” din Iasi

Prof. Gheorghe Popa este doctor in fizica, prorector cu activitatea de cercetare stiintifica si conducator de doctorat in cadrul Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi, dar si profesor invitat la universitati din Austria, Slovenia, Franta, Ungaria, Germania.

Citeste mai mult

BOGDAN SIMIONESCU,
Membru HLEG

Academia Romana

Vicepresedinte al Academiei Romane, Inginer chimist, doctor in stiinte chimice, profesor la Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi, cercetator stiintific I la Institutul de Chimie Macromoleculara “Petru Poni” al Academiei Romane, membru titular al Academiei Romane din 2009 (corespondent - 2000).

Citeste mai mult

ADRIAN BADEA,
Membru HLEG

Universitatea Politehnica din Bucuresti

Absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti, Facultatea de Energetica in anul 1968, Adrian Badea obtine in anul 1973, la Institutul Energetic din Moscova, titlul de doctor inginer. Incepand cu anul 1992, pe parcursul a 10 ani, urmeaza stagii de specializare in Franta la „Centrul de cercetari nucleare”, Grenoble; „École des Mines”, Paris; INSTN si ADEME France, in domeniul energeticii nucleare, managementului mediului si al surselor regenerabile de energie, profesor si Seful Catedrei de Centrale Electrice si Energetica Industriala din cadrul Facultatii de Energetica a Universitatii Politehnica Bucuresti.

Citeste mai mult

VICTOR VOICU,
Membru HLEG

Academia Romana

Secretar General al Academiei Romane, medic farmacolog, doctor in medicina, presedinte al Sectiei de Stiinte Medicale a Academiei Romane. Doctor in farmacologie la UMF Carol Davila, 1971, Profesor, Sef al Departamentului de Farmacologie si Toxicoligie Clinica la UMF Carol Davila, 17 brevete, peste 280 de articole stiintifice si 18 monografii stiintifice publicate in Romania si strainatate.

Citeste mai mult

DORU PAMFIL,
Membru HLEG

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca

Prof. Doru Pamfil este doctor in agronomie, profesor conducator de doctorat si rector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

Citeste mai mult

IRINEL POPESCU,
Membru HLEG

Academia Romana de Stiinte Medicale

Medic si academician roman, conduce Clinica de Chirurgie si Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni. Este specializat in chirurgie generala si hepatica. A realizat primul transplant hepatic din Romania, in anul 2000. In anii urmatori a realizat peste 150 de transplanturi hepatice si 1500 de rezectii hepatice. Expert al Consiliului Europei in probleme de transplant, profesorul Irinel Popescu este activ si in viata politica (Partidul Conservator).

Citeste mai mult

SORIN DUMITRIU,
Membru HLEG

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Doctor in inginerie, profesor universitar si presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. In perioda 1996 – 200, a fost deputat in Parlamentul Romaniei, detinand functii de presedinte sau vicepresedinte al diferitelor comisii parlamentare, a fost consilier al Presedintelui Romaniei si ministru al Privatizarii.

Citeste mai mult

GEORGE BALA,
Membru HLEG

Ministerul Educatiei Nationale

Absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti si doctor in stiinte economice al Academiei de Studii Economice. Din 1993, isi desfasoara activitatea in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii - ANCS, ca expert, consilier si director in domeniul transferului tehnologic, inovarii, infrastructurilor de cercetare.

Citeste mai mult

Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer 9+